Ege Postası
Geri

Kemalpaşa'nın 8'inci büyük projesi hazır 

Kemalpaşa Belediyesi, belediye başkanı Arif Uğurlu'nun deyimiyle 'en kibar ve en estetik kültür merkezine' kavuşuyor. Kemalpaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın da katılacağı bir törenle Çarşamba günü hizmete açılması bekleniyor.  Uğurlu: İzmir'in en şık, modern, estetik merkeziyiz
Kemalpaşa'nın 8'inci büyük projesi hazır 
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Eylül 2017 Cuma 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Kemalpaşa Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla yaklaşık 12 milyon liraya malolan kültür merkezinin, yapımı süren 67 proje içerisinde biten sekizinci projeleri olduğunu belirten Başkan Arif Uğurlu, tüm İzmirlileri ve ilçe sakinlerini açılışa davet ederek, "Tamamen belediyenin öz kaynaklarıyla yapıldı. yapımı süren 67 proje içinde biten sekizinci projemiz. en büyük yedi projemizden biri. yaklaşık 12 milyon lira tuttu. Tüm İzmirlileri ve ilçe sakinlerimizi İzmir'in en kibar, en şık, en estetik kültür merkezine bekliyoruz" dedi. 

İZMİR'İN EN ŞIK, EN MODERN, EN ESTETİK MERKEZİYİZ 

Merkezin altında bulunan ve ulusal-uluslararası markaların da hizmet vermesi beklenen dükkanlarından elde edilecek gelirle hizmet vererek,  belediyeye mali bir ek yük getirmemesini sağladıklarını da kaydeden AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Merkezimin altında çok sayıda dükkan olacak. Kültür merkezine gelecek insanların ihtiyaçlarını karşılayaycak ulusal ve uluslararası markaların dükkanları burada hizmet verecek. Böylece kültür merkezimiz kendi ayakları üzerinde duran, belediyeye ek mali yük getirmeyecek olan bir merkez olacak. Mimarisiyle, dekorasyonuyla İzmir'in en şık, en modern, en estetik merkezi oldu" diye konuştu. 

MERKEZİN İÇİNDE YOK YOK 

Başkan Uğurlu, içinde üç sinema salonu, tiyatro salonuna da dönüşebilen 500 kişilik konferans ve çok amaçlı salon, 160 kişilik toplantı salonu, kütüphane, 60 kişilik mini seminer salonu ile her biri 24 derslikli beş adet eğitime destek sınıfı, langırt-bilardo-masa tenisi gibi ünitelerin olduğu gençlik merkezinin de olacağı Kemalpaşa Belediyesi Kültür Merkezi'nin 20 dönümlük bir alan üzerine kurulu, ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları yapılan bir sosyal çekim merkezi haline geleceğinden emin olduklarını belirtti. 

KADINLAR ÇOCUKLARIYLA SPOR YAPABİLECEK 

Kemalpaşalı kadınların fitness ve spor yapmalarını sağlamak için en büyük kaygıları olan 'evde çocuğum var' durumunu ortadan kaldırmak için fitness salonunu yan tarafında bulunan çocuk odasından cam bölmeyle ayırdıklarını da anlatan Başkan Arif Uğurlu, "Kadınlarımızın spor ve fitness salonu talebi vardı. Ancak en önemli sorun çocuğuma kim bakacak, evden çıkamam idi. biz de bu durumu düşünüp fitness salonunu cam bir bölmeyle ayırıp yanına çocuk odası koyduk. Hanımlarımız burada spor yaparken, görevlilerimiz çocuklarıyla ilgilenecek. Onlar da çocukları gözlerinin önünde olduğu halde spor yapma imkanına kavuşmuş olacak" şeklinde bilgi verdi. 

GENÇLER KAHVEYE DEĞİL MERKEZE GELSİN İSTEDİK 

Merkezin açılışı öncesi son hazırlıkları yerinde denetleyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, merkez ve hizmetleriyle ilgili şu bilgileri verdi: 

"Kültür merkezimizin temelini 15 ay önce attık. Kemalpaşamızın büyük bir sosyal ihtiyacını da karşılayacak. İçinde üç tane sinema salonu, 500 kişilik konferans, tiyatroya dönüştürülecek çok amaçlı salonu, orta katında fitness salonu, 160 kişilik toplantı salonu, 60 kişilik mini seminer salonu, her biri 24 derslikli beş adet öğrencilerimize eğitim desetği verdiğimiz sınıflarımız var. Bu sınıflar aynı zamanda güzel sanatlar akademisi olarak da kullanıyoruz. Sadece ilçede değil Kemalpaşa sanayicisinin de salon ihtiyacı giderilmiş olacak. Üç sinema salonu sayesinde hemşehrilerimiz başka ilçelere gitmek zorunda kalmayacaklar. Dönemler halinde ücretsiz sinema günleri etkinliği düzenleyeceğiz. Yine gençlik merkezi var. İçinde langırt, satranç, bilardo, masa tenisi üniteleri var. Gençlerin kahve yerine oyun salonularını ücretsiz olarak kullanmalarını istiyoruz. Kemalpaşa Beldiyesi Gençlik Kulübünün salonu var. Büyük bir kütüphanemiz var. Fitness merkezimizden kulüp üyelerimiz istifa edecek. 20 dönümlük bir alan üzerine kurulu, yeşillendirilen merkezimiz aynı zamanda kadını ve genciyle ilçe sakinlerinin sosyalleşme alanı olacak." 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası